The Boom Band - The Boom Band


Gewoonlijk bespreek ik alleen artiesten, die aan het begin van hun carrière staan, wat niet gezegd kan worden voor de leden van The Boom Band. De groep werd opgericht door gitarist Matt Taylor (Snowy White Blues Project/The Motives) en drummer Steve Rushton (Imelday May/Jeff Beck). 

De groep bestaat verder uit Jon Taylor, Marcus Bonfanti, Paddy Milner, Scott Wiber en Mark Butcher, allen doorgewinterde muzikanten. Laatstgenoemde maakte trouwens ooit deel uit van het Engelse cricketteam. 

Naast dat ze hun instrument goed weten te beheersen, bezitten alle gitaristen en de keyboardspeler over geweldige zangkwaliteiten. Beurtelings wordt de leadzang verzorgd. Het meeste van het gebrachte repertoire werd zelf geschreven door diverse bandleden. Hun muziek is een mix van southern rock, blues en country, die zeker bij liefhebbers van Little Feat in de smaak zou kunnen vallen. 

Ook worden een aantal covers op akoestische wijze gebracht. Nobody’s Fault But Mine van Blind Willie Johnson, Can’t Find My Way Home van Steve Winwood en You Can Bring Me Flowers van Ray LaMontagne worden totaal eigen gemaakt en gloedvol gebracht. Het spelplezier is goed te horen aan het eind van You Can Bring Me Flowers als de band nog even doorloopt.  

De heren leveren waar voor hun geld want The Boom Band duurt maar liefst ruim 69 minuten, maar verveelt geen enkel moment.  De aanschaf van de fysieke cd is duidelijk te verkiezen boven een digitale download vanwege het prachtige boekje wat bij de cd wordt geleverd. 

Intussen mogen ze al Van Morrison tot hun fans rekenen. Ze gaan er zeker binnenkort een hoop bij krijgen wanneer ze op 2 mei zullen optreden op het Moulin Bluesfestival. Het zou me niet verbazen als ze het hoogtepunt van die dag worden.         


Releasedatum: 13 april 2015

Links:  http://www.boom-band.co.uk/